Kunnanhallitus, kokous 4.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 203 Jäsenten valinta Sisä-Savon kansalaisopiston opistotoimikuntaan

RauDno-2023-445

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Suonenjoen kaupunginhallitus on päätöksellään perustanut Sisä-Savon kansalaisopiston opistotoimikunnan 5.6.2017 ja hyväksynyt Sisä-Savon kansalaisopiston toiminnan järjestämistä koskevan sopimuksen 24.8.2020. Kaupunginhallitus on päätöksellään 22.11.2021 § 280 nimennyt Sisä-Savon kansalaisopiston opistotoimikunnan kahden vuoden toimikaudeksi jäsenkuntien esittämien nimeämisten pohjalta.

Sopimuksen (5§) mukaan sopimuskuntien kansalaisopistotoiminnasta vastaavat toimielimet nimeävät 2 varsinaista edustajaa ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Suonenjoen kaupunginhallitus nimeää näistä jäsenistä koostuvan opistotoimikunnan rehtorin työn tueksi. Opiston kurssiohjelman ja opiskelijamaksut hyväksytään Suonenjoen hallintosäännön mukaisesti neuvoa antavan toimikunnan kokouksen jälkeen.  

Toimikunnan toimikausi on kaksi (2) vuotinen, kuten on Suonenjoen kaupunginhallituksen toimikausi.  Kansalaisopiston rehtori on esittänyt toiveen toimikunnan kokoonpanosta, johon kutsuttaisi mukaan opistokuntien kansalaisopiston toiminnasta vastaava toimialajohtaja sekä vastaavan lautakunnan puheenjohtaja kustakin kunnasta.  

Sisä-Savon kansalaisopiston opistotoimikunnan tehtäväksi on määritetty:

 - seurata ja arvioida kuntien välistä yhteistyötä kansalaisopiston osalta

- tuoda esiin kansalaisopiston toimintaan liittyviä kehittämisehdotuksia

- kansalaisopiston hallinnoimien hankkeiden etenemisen seuranta ja raportointi kaupunginhallitukselle

- osallistua seuraavan kauden kurssiohjelman valmisteluun

- osallistua kansalaisopiston talousarvion laadinnan valmisteluun .

Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain 4 a §:n 1 momentti: ...Kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä...tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40%, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Lain mukaisen sukupuolikiintiön on toteuduttava sekä varsinaisten että varajäsenten kohdalla. 

Suonenjoen kaupunginhallitus pyytää kutakin jäsenkuntaa nimeämään toimikuntaan kaksi (2) varsinaista ja heille kullekin henkilökohtaiset varajäsenet, niin, että viranhaltija jäsen valitaan nimikkeellä ja nykyisen tehtävää hoitavan nimellä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Sisä-Savon kansalaisopiston opistotoimikuntaan alkavalle kaksivuotiskaudelle Rautalammilta varsinaisiksi jäseniksi:

1) sivistys- ja hyvinvointijohtajan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Matti Lohen koulun rehtorin.  

2) sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen sivistys- ja hyvinvointilautakunnan 1. varapuheenjohtajan. 

Sivistys- ja hallintojohtajana toimii Matti Vänttinen ja Matti Lohen koulun rehtorina Mervi Pulkkinen. Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja on Hannu Keinänen ja sivistys- ja hyvinvointilautakunnan 1. varapuheenjohtajana Tiina Puranen, joten valinnat täyttävät myös tasa-arvolain 4 a §:n 1 momentin vaatimukset.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (Kuntalaki § 134). Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Rautalammin kunnanvirastoon määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Rautalammin kunnan kunnanhallitus
Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi
Sähköpostiosoite: rautalammin.kunta@rautalampi.fi
Puhelinnumero: 040 164 2000
Kunnanvirasto avoinna: ma – pe 09.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja se on tekijän allekirjoitettava. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätöss voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rautalammin kunnan neuvonnasta, Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi, sposti: rautalammin.kunta@rautalampi.fi ja puhelin 040 164 2000. Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9-15.