Kunnanhallitus, kokous 12.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Vaajasalmen vesiosuuskunnan takaushakemus

RauDno-2024-73

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Vaajasalmen vesiosuuskunta on jättänyt lainan takaushakemuksen Rautalammin kunnalle. Vesiosuuskunta on investoimassa painesäiliösuodattimeen, UV-laitteeseen ja etävalvontaan.

Vaajasalmen vesiosuuskunta on  perustettu vuonna 1979 toimittamaan talousvettä Vaajasalmen ja Saikarin alueelle. Vesiosuuskunnan toiminta-alue on vahvistettu Rautalammin kunnassa 13.11.2011. Osuuskunnan jäsenenä on 64 taloutta, joista 41 on vakituisia ja 22 vapaa-ajan asuntoja. Arviolta veden käyttäjiä on n. 220 henkilöä.  Osakkaina on suurehko maitotila, kioski ja ammattimainen hevostila. Vesiosuuskunta tarjoaa veloituksetta käyttöveden Nokisenkosken vessaan.

Osuuskunnan pumppaamo ja verkosto on hyvässä käyttökunnossa. Verkoston pituus on noin 15 km. Verkostosta on yhdysputki Rautalammin kunnan talousvesiverkostoon. 

Vaajasalmen vesiosuuskunta on hakenut Pohjois-Savon ELY-keskukselta rahoitusta vesihuoltovarmuusinvestointiinsa. Rahoitushaku päättää 29.2.2024, avustusta voi saada 65% hyväksyttävistä kustannuksista.

Investoinninhankkeen kustannusarvio on 11.437 euroa. Vesiosuuskunta hakee takausta 10.000 euron pankkilainalle. Laina maksetaan takaisin, kun avustus on saatu ELY-keskukselta.

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se myöntää Vaajasalmen vesiosuuskunnan 10.000 euron pankkilainalle takauksen. Ehtona on, että osuuskunta maksaa lainan pois heti kun ELY-keskus on avustuksen maksanut.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin,

Matti Kärkkäinen ei osallistunut tämän asian käsittelyyn. Hän poistui kokoushuoneesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Puheenjohtajana toimi Jussi Herranen.

Tiedoksi

Vaaasalmen vesiosuuskunta, kirjanpito

Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)