Kunnanhallitus, kokous 12.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Paavolan yksityistien takaushakemus

RauDno-2024-65

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Paavolantie ja Selkämäntie muodostavat Paavolan yksityistien, jonka pituus on 3,9km. Tiekuntaan kuuluu 16 osakasta, joista kahdeksan on vakituisia asuinkiinteistöjä ja yksi loma-asunto. Vakituisista asuinkiinteistöistä kahdella harjoitetaan maataloutta, maatiloista yksi on lihakarjatila ja toinen on lypsykarjatila. Peltoa tien vaikutuspiirissä olevilla tiloilla on 120 ha ja metsää 190,45 ha.

Tiekunta on teettänyt perusparannussuunnitelman, jonka kustannusarvio on 49.958 €. Pohjois-Savon ELY-keskus on myöntänyt siihen avustusta 34.970 €. Tiekunnan omarahoitusosuudeksi jää 14.988 €.

Omarahoitusosuutta varten tiekunta on päättänyt nostaa pankkilainan. Rakennusajaksi tarvitaan omarahoitusosuutta suurempi lainamäärä, koska  valtion avustuksen maksatus tapahtuu maksettuja kustannuksia vastaan ja viimein erä maksetaan vasta kun hanke on tarkastettu ja hyväksytty ELY-keskuksen toimesta.

Paavolan tiekunta hakee takausta 25.000 euron pankkilainalle, jonka takaisinmaksuaika on 10 vuotta. Lainasta maksetaan omarahoitusosuuden ylittävä osuus pois heti kun ELY-keskus on tilittänyt viimeisen avustuserän. 

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Paavolan yksityistielle takauksen 25.000 euron pankkilainalle. Ehtona on, että lainasta maksetaan pois omarahoitusosuuden ylittävä osuus heti kun ELY-keskus on tilittänyt viimeisen avustuserän.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Matti Kärkkäinen jääväsi itsensä, ja hän poistui kokoushuoneesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. 

Puheenjohtajana toimi Jussi Herranen.

Tiedoksi

Paavolan tiekunta, kirjanpito

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)