Kunnanhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 211 Johtoryhmän tehtäväkohtaiset palkat

Rau-2022-457

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Rautalammin kunnan johtoryhmän jäseniä ovat kunnanjohtaja, hallintojohtaja, perusturvajohtaja, tekninen johtaja ja sivistys- ja hyvinvointijohtaja. Lisäksi johtoryhmään kuuluu Kehitysyhtiö Savogrown Oy:n elinkeinoasiamies ja Siilinjärven kaupungin palkkalistoilla oleva maaseutuasiamies.

Johtoryhmä palkkoja säätelee monta virka- ja työehtosopimusta KVTES,TS ja AvainTS. Työehtosopimusten mukaan tehtäväkohtainen palkka määräytyy tehtävän vaativuuden mukaan. Esihenkilöiden ja alaisten tehtäväkohtaisten palkkojen pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa.

Henkilöstöjaosto on käsitellyt johtoryhmän palkkoja edellisen kerran vuonna 2018, todeten, että teknisen johtajan palkkaa nostetaan, mutta muiden mahdollisiin palkkojen tarkistuksiin palataan kehityskeskustelujen jälkeen. Näin ei ole tapahtunut, johtuen mahdollisesti kunnan heikentyneestä taloustilanteesta.

Johtoryhmän palkkojen tarkistuksen valmistelu on aloitettu. Vertailutietoja on kerätty Savogrow kunnista sekä Konnevesi ja Hankasalmi, ja täydellisimmät tiedot on saatu kunnanjohtajien palkoista. Muilta osin vertailutiedot ovat vajaat. Tietojen keruuta jatketaan.

Kunnanjohtajalla on sopimuspalkka (kokonaispalkka), joka määriteltiin, kun henkilön otti viran vastaan. Tällä hetkellä kunnanjohtajan palkka on 6652,71 €/kk.

Palkantarkistukset tapahtuvat johtajasopimuksessa määritellyllä tavalla. Sen mukaan kunnanhallituksen tehtävänä on huolehtia siitä, että kunnanjohtajan palkkaus on kilpailukykyisellä tasolla kuntasektoriin verrattuna. Koulutustasovaatimus on ylempi korkeakoulututkinto.

Vertailutietojen, Savogrow + Hankasalmi + Konnevesi, mukaan kunnanjohtajien palkat vaihtelevat välillä 6696,30–8530,89 €/kk, ka. 7.366 €/kk. KT:n tilastojen mukaan kunnanjohtajien palkat ovat ka. 7233 €/kk (7413 €/kk).

Henkilötöjaosto käsitteli asiaa kokouksessaan 5.9.2022 ja päätti esittää, että kunnanjohtajan palkkaa tarkistetaan 1.9.2022 alkaen 500 €/kk. Peruseluina palkan jälkeen jääneisyys, huomoiden tehtävän vaativuus ja kuntasektorin muu palkkakehitys. Päätöksestä Pekka Annala jätti eriävän mielipiteen.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Kärkkäinen, kunnanhallituksen pj., matti.karkkainen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää, että kunnanjohtajan palkkaa tarkistetaan 500 €/kk 1.9.2022 alkaen.

Päätös

Päivi Heikkinen esitti, että johtoryhmän palkat katsotaan kokonaisuutena. Esitystä kannatti Sinikka Korhonen.

Koska oli tehty kannatettu vastaehdotus, puheenjohtaja päätti, että asiasta äänestetään. Ne, jotka kannattavat pohjaesitystä, äänestävät "jaa". Ne, jotka kannattavat Päivi Heikkisen esitystä, äänestävät "ei".

Suoritetussa äänestyksessä pohjaesitystä kannattivat Anne Karhunen, Tuulikki Tiihanoff ja Matti Kärkkäinen. Päivi Heikkisen esitystä kannattivat Sinikka Korhonen, Heikki Pietikäinen, Petteri Haukka ja Päivi Heikkinen.

Puheenjohtaja totesi, että Päivi Heikkisen esitys oli tullut päätökseksi äänin 4-3.