Kunnanhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 205 Sivistys- ja hyvinvointijohtajan vaali

RauDno-2022-438

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan tehtävä oli haettavana Kuntarekryssä 1.7-22.8.2022 .Määräaikaan mennessä tehtävää haki 18 henkilöä. Haastatteluryhmällä on ollut käytettävissä kaikkien hakijoiden hakemukset. Haastatteluihin kutsuttiin kuusi henkilöä: Hakkarainen Anne, Joona Pertti, Korhonen Sanna, Qvist-Pettersson Leila, Sairanen Mikko ja Vänttinen Matti. Kunnanhallitus ,vahvistettuna viranhaltijoilla ,haastatteli hakijat 31.8 ja 2.9.2022. Mikko Sairanen,Anne Hakkarainen ja Mirka Savolainen vetivät hakemuksena pois.

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja johtaa ja kehittää sivistystoimea osana Rautalammin kuntaorganisaatiota. Hän toimii sivistysosaston osastopäällikkönä ja on kunnan johtoryhmän jäsen. Tehtäviin kuuluvat lautakunnan esittelijän tehtävät, toimialan talousarvion valmistelu ja toiminnan raportointi, kuntastrategian ja hyvinvointisuunnitelman toteuttaminen osastolla, henkilöstöjohtaminen yhdessä hallintokunnan esihenkilöiden kanssa, HYTE-koordinaattorin tehtävät ja ehkäisevän päihdetyön toteuttaminen.
Sivistystoimen toimialaan kuuluvat Rautalammilla sivistyspalveluiden hallinto, perusopetus, lukiokoulutus, varhaiskasvatus sekä kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimi.
Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä sivistystoimen osaaminen. Lisäksi arvostetaan aikaisempaa kokemusta julkisen hallinnon johtamisen tehtävistä sekä opetushallinnon tutkintoa. Arvostamme myös kokonaisuuksien hallintaa, toimialojen tuntemusta, lainopillista osaamista sekä talousosaamista. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyviä viestintä-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kehittävää ja innostavaa työotetta.

Palkkaus on KVTES:n mukainen. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Virassa sovelletaan 6 kk:n koeaikaa.

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Esitys annetaan kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan valitaan kasvatustieteen tohtori  Matti Vänttinen ja varalle kasvatustieteen maisteri Pertti Joona.