Kunnanhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 210 Rautalammin kunnan henkilöstöpoliittinen ohjelma/strategia

RauDno-2022-456

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Henkilöstöohjelma/strategia määrittelee ne henkilöstöhallinnon kehittämisen avainalueet, tavoitteet ja keinot, jotka kunnan ja sen osastojen tulee ottaa huomioon henkilöstön johtamisessa. Henkilöstöstrategian ja hyvien henkilöstöjohtamisen käytäntöjen avulla edetään kohti pidemmän aikavälin tavoitetta, joka voidaan määritellä seuraavan tulevaisuudenkuvan esim. muotoon: Rautalammin kunnalla on osaava ja motivoitunut henkilöstö.

Edellä olevan vision saavuttaminen edellyttää määrätietoista ja systemaattista kehittämistyötä, johon koko henkilöstö aktiivisesti vaikuttaa ja osallistuu. Hyvä ammattitaito, asiakaskeskeisyys, hyvä palvelu ja tuloksellinen työskentely ovat pätevän ja tehtäväänsä sitoutuneen henkilökunnan ominaisuuksia.
Henkilöstöpolitiikan avainalueita voivat olla mm. henkilöstön saatavuuden varmistaminen, johtamiskulttuurin kehittäminen, osaamisen kehittäminen, työssä jaksamisen edistäminen, henkilöstövoimavarojen oikea käyttö ja mitoitus.

Kunnilla on hyvin erilaisia henkilöstöpoliittisia ohjelmia ja – strategioita. Tarkoituksenmukaista ei kuitenkaan ole ”sulloa” strategian alle kaikkea mahdollista, vaan sen pitää olla selkeä ja napakka esitys siitä, miten Rautalammilla halutaan henkilöstöpolitiikkaa kehittää.

Henkilöstöjaosto päätti kokouksessaan 5.9.2022 esittää kunnanhallitukselle, että se nimeää työryhmän valmistelemaan Rautalammin kunnan henkilöstöpoliittista ohjelmaa.

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä työryhmän valmistelemaan Rautalammin kunnan henkilöstöpoliittista ohjelmaa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti nimetä työryhmään Pekka Annalan, Tuulikki Tiihanoffin, sivistysjohtajan, kunnanjohtajan ja henkilöstöpäällikön. Lisäksi henkilöstöjärjestöjä pyydetään nimeämään edustajansa.