Hyvinvointilautakunta, kokous 9.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Suomen Punaisen Ristin Rautalammin osaston kuljetustukianomus vuodelle 2022

RauDno-2022-9

Valmistelija

  • Kirsi Solmari, perusturvajohtaja, kirsi.solmari@rautalampi.fi

Perustelut

Suomen Punaisen Ristin Rautalammin osasto on kirjeellään 28.10.2021 hakenut Rautalammin kunnan hyvinvointilautakunnalta tukea Muistojen Pysäkki nimellä toimivan kerhon asiakaskuljetuksiin ja toimintaan 3.000 € vuodeksi 2022. Kerho on saanut valtakunnallisesti huomiota Suomen Punaisen Ristin taholta. Kerhosta on kerrottu järjestön valtakunnallisessa lehdessä ja sitä on pidetty hyvänä esimerkkinä mm. "vikkejä huono-osaisuutta ehkäisevistä hankkeista" -julkaisussa. Rautalammin kunnan perusturvalautakunta on myöntänyt avustusta kerhon kuljetuskustannuksiin vuodesta 2010 lähtien 2000-3000€/vuosi.

Muistojen Pysäkki -kerho tarjoaa henkistä hyvinvointia yksin asuville vanhuksille ystäväntuvalla kerran kuukaudessa, 2 tuntia/kerta. Kerholaiset noudetaan ja viedään kotiin ja heillä on mahdollisuus asioida apteekissa ja pankissa kotimatkalla.Kerhotoiminta ehkäisee vanhusten syrjäytymistä ja tukee myös koti- ja vanhushoidon tavoitteita mahdollisimman pitkään kotona asumisessa.

Hyvinvointilautakunnan ja kunnanhallituksen esityksen mukaisesti kunnanvaltusto on säästötoimenpiteenä karsinut perusturvan talousarviosta tukeen varatun määrärahan, eikä tukea voida kattaa tiukan taloustilanteen vuoksi myöskään muilta kustannuspaikoilta. Talousarvion karsinnat ovat kohdentuneet myös lakisääteisesti velvoittaviin palveluihin, kuten iäkkäiden tehostettuun palveluasumiseen.

Hakems on liitteenä.

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Solmari, perusturvajohtaja, kirsi.solmari@rautalampi.fi

Perusturvalautakunta päättää hylätä 3.000 € avustuksen Suomen Punaisen Ristin Rautalammin osastolle Muistojen Pysäkki -kerhon kuljetuskustannuksiin ja toimintaan vuodelle 2022.

Päätös

Perusturvajohtaja teki kokouksessa päätösesityksen, jonka mukaan hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se myöntää SPR:lle avustuksen hakemuksen mukaan. Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

SPR:n Rautalammin osasto