Kunnanhallitus, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 266 LISÄPYKÄLÄ: Haapajärven Kome Oy ja Rautalammin kunnan välinen kauppakirjaluonnos koskien kiinteistöä 686-410-13-49 (lisäpykälä)

RauDno-2023-552

Valmistelija

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Perustelut

Rautalammin kunta on keskustellut  Haapajärven Kome Oyn kanssa  kiinteistön 686-410-13-49 vuokrasopimuksen uusimistarpeesta. Samassa  yhteydessä on keskusteltu myös kiinteistön lunastamisesta. Toholahden teollisuusalueella olevien muidenkin yritysten kanssa on neuvoteltu vuokrasopimusten uusimisien yhteydessä myös lunastusvaihtoehdosta.  Osa yrityksistä on ollut kiinnostunut lunastusvaihtoehdosta ja  kauppoja alueella on tehty aikaisemminkin.

Neuvottelun tuloksena Haapajärven Kome on tehnyt kiinteistöstä 686-410-13-49  8000 euron ostotarjouksen. Tehty tarjous alittaa alueelle kunnanvaltuuston vahvistaman 1 eur/m2 hinnoittelun. Tilan pinta-ala on 1,3379 ha, joten kauppahinta olisi 13.379 euroa Rautalammin kunnan sekä  Haapajärven Komen kannalta kiinteistökauppa olisi  kuitenkin myönteinen asia, sillä yritys omistaa kiinteisöllä sijaitsevan hallirakennuksen. Yrityksellä on myös tulevaisuuden suunnitelmia liiketoiminnan kehittämiseksi alueella. 

Kauppakirjaluonnos liitteenä.

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Rautalammin kunnanhallitus päättää myydä Haapajärven Kome Oy:lle kiinteistön 686-410-13-49 tehdyn tarjouksen mukaisesti 8000 eur ja esittää kaupan hyväksymistä edelleen kunnanvaltuustolle. Samalla kunnanjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan kauppakirja. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.