Kunnanhallitus, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 259 Rautalammin kunnan valmiussuunnitelman yleisen osan päivittäminen

RauDno-2023-542

Valmistelija

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi
  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Rautalammin kunnassa on kuluvana syksyn aikana paneuduttu varautumiseen ja valmiussuunnitelmiin liittyviin toimenpiteisiin, joista tärkeimpinä on päivittää ja tarkentaa kunnan olemassa olevaa valmiussuunnitelmaa.

Valmiussuunnittelun ja jatkuvuuden hallinnan pääpaino on normaaliolojen häiriötilanteissa. Valmiuden ylläpito pyritään integroimaan osaksi kunnan normaalia toimintaa ja työskentelyä.
Painopistettä pyritään suuntaamaan häiriötilanteiden hallinnasta niiden ennakointiin, estämiseen sekä varautumisen myötä mahdollisten vaikutusten minimointiin.

Päivitetyn valmiussuunnitelman yleinen osa on kohdennettu kunnan asukkaille, sen alueella oleskeleville sekä kuntaorganisaatiolle itselleen. Valmiussuunnitelman yleisen osan on tarkoitus olla informatiivinen, tavoitteita asettava sekä tietyiltä osin myös velvoittava. Yleiseen osaan on koottu koko kuntaa koskevat yhteiset linjaukset ja toimintaperiaatteet. Siinä on tuotu esille myös merkittävimmät uhkatilat ja riskit. Sisällöllisesti se jakautuu häiriötilanteisiin varautumista, häiriötilojen hallintaa sekä poikkeusoloihin varautumista koskeviin lukuihin.

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Rautalammin kunnan valmiussuunnitelman yleisen osan ja esittää sitä edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Valmiussuunnitelma palautettiin jatkovalmisteluun. Asiakirjaa pyritään lyhentämään ja lisäämään konkretiaa.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)