Kunnanhallitus, kokous 19.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 253 Vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrä vuonna 2021

RauDno-2020-667

Valmistelija

  • Kirsi Solmari, perusturvajohtaja, kirsi.solmari@rautalampi.fi

Perustelut

Suomi nostaa pakolaiskiintiötä vuonna 2021 300 henkilöllä. Vuonna 2021 on 1 050. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tulee loppuvuonna esittämään, miten pakolaiset määrällisesti jaetaan maakunnittain. Pohjois-Savon määrä tänä vuonna 750 pakolaisen kokonaiskiintiöstä on ollut yhteensä 75, joka on jaettu kiintiöpakolaisia vastaanottavien kuntien kesken (Kuopio 27, Iisalmi 18, Varkaus 18 ja Rautalampi 12).

UNHCR:n alustava esitys Suomelle osoitettavista pakolaisista on vielä keskustelun alla. On kuitenkin mahdollista, ettei syyrialaisia lapsiperheitä riitä kaikille kunnille, jotka ovat halukkaita ottamaan heitä vastaan.

Ely-keskus on 1.10.2020 lähettämässään sähköpostissa pyytänyt kunnilta 16.10. vastaustauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Vastaanottaako kuntanne vuonna 2021 kiintiöpakolaisia? Jos kyllä, mikä on toiveenne kuntaanne vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrästä vuonna 2021?
  • Voiko kuntaanne esittää mitä tahansa kansallisuutta? Jos ei, mitä kansallisuutta toivotte ja mitä kansallisuutta ette missään nimessä tahdo kuntaanne?
  • Onko kuntanne valmis vastaanottamaan hätätapauksia vuonna 2021? Jos kyllä, miten monta henkilöä?

Ely-keskus on myöntänyt lisäaikaa kysymyksiin vastaamiseen 27.10.2020 asti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Rautalampi ottaa valtuuston 26.3.2019/ §16 mukaisesti kiintiöpakolaisia vastaan vuonna 2021 10-15 henkilöä. Kunta vastaanottaa ensisijaisesti syyrialaisia lapsiperheitä, mutta myös muita kansalaisuuksia voi kuntaan esittää. Kunta on myös alustavasti valmis ottamaan hätätapauksia kuntaan siten, että vastaanotettavien pakolaisten yhteenlaskettu määrä on enintään 15  henkilöä vuodessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Asiantuntijana kuultiin perusturvajohtaja Kirsi Solmaria.


Muutoksenhaku

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (Kuntalaki § 134). Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Rautalammin kunnanvirastoon määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Rautalammin kunnan kunnanhallitus
Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi
Sähköpostiosoite: rautalammin.kunta@rautalampi.fi
Puhelinnumero: 040 164 2000
Kunnanvirasto avoinna: ma – pe 09.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja se on tekijän allekirjoitettava. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätöss voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rautalammin kunnan neuvonnasta, Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi, sposti: rautalammin.kunta@rautalampi.fi ja puhelin 040 164 2000. Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9-15.