Sivistyslautakunta (lakkautettu 17.8.2021), kokous 19.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Yhteistyön tiivistäminen Suonenjoen koulutoimen kanssa

RauDno-2020-509

Valmistelija

  • Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Perustelut

Suonenjoen kaupunki on lähestynyt Rautalammin kuntaa ja ehdottanut yhteistyön tiivistämistä koulutoimen osalta johtamiseen liittyvien järjestelyjen osalta. Suonenjoki haluaisi ostaa Rautalammin kunnalta koulutoimen johtajan palvelun. Tämä tarkoittaisi muutoksia Rautalammin kunnan sivistystoimen organisaatiossa ja hallintosäännössä ja vastaavia muutoksia Suonenjoen kaupungin organisaatiossa ja hallintosäännössä. 

Suonenjoen kaupunginhallitus on 6.7.2020 pidetyssä kokouksessa käsitellyt asiaa ja päättänyt tehdä Rautalammin kunnalle esityksen syventää valmistelua yhteisten koulutuspalvelujen johtamisjärjestelyjen ja mahdollisten konkreettisten toteuttamisvaihtoehtojen arvioimiseksi. 

Asian ja neuvottelujen edetessä tarvittavat muutokset ja sopimukset tuodaan toimielinten päätettäväksi erikseen. Aikataulullisesti yhteistyö Suonenjoen kaupungin kanssa voisi alkaa aikaisintaan loppusyksystä. 

 

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Suonenjoen tapaan valmistelua koulutuspalvelujen johtamisjärjestelyden yhdistämisestä ja mahdollisista konkreettisista toteuttamisvaihtoehtojen arvioinnista syvennetään. 

Päätös

Sivistyslautakunta sai tiedoksiannon tilanteesta ja jättää asian jatkotoimenpiteet ja periaatepäätöksen edelleen kunnanhallituksen päätettäväksi.