Sivistyslautakunta (lakkautettu 17.8.2021), kokous 19.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Liikunta- nuoriso- ja kulttuuritoimen avustukset 2020

RauDno-2020-178

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Perustelut

Sivistysosaston liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen vuoden 2020 avustukset ovat olleet haettavana helmikuun loppuun mennessä. Avustuksia haettiin tänä vuonna lautakunnan joulukuussa 2019 päivittämillä ohjeilla. Koonnit hakemuksista liitteenä. 

 

Kulttuuritoimen avustuksia haettiin yhteensä 7650€. Jaettava summa on yhteensä 3000€. 

Liikuntatoimen avustuksia haettiin yhteensä 7775€. Jaettava summa on 6800€

Nuorisotoimen avustuksia haettiin yhteensä 2450€, josta kriteerit täyttäviä hakemuksia oli yhteensä 1750€ edestä. Jaettava summa on yhteensä 3000€

 

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Sivistyslautakunta päättää jakaa nuorisotoimen, liikuntatoimen ja kulttuuritoimen avustuksen liitteenä olevien taulukoiden mukaisesti. Kulttuuri- ja liikuntatoimen avustuksen jaetaan täysimääräisesti talousarvioon varatun summan mukaisesti. Nuorisotoimen osalta jaettava summa on 1750€. Loppusumma 1250€ voidaan käyttää kohdeavustuksina mm. tapahtumien järjestämiseen. Jos sopivia avustuskohteita ei löydy, jätetään summa tänä vuonna jakamatta. 

Päätös

Sivistyslautakunta päättää jakaa nuorisotoimen, liikuntatoimen ja kulttuuritoimen avustukset liitteenä olevien taulukoiden mukaisesti.

Liikuntatoimen avustuksen jaetaan täysimääräisesti talousarvioon varatun summan mukaisesti. 

Rautalammin kulttuuriseura Ry on vetänyt avustushakemuksensa pois 15.4.2020. Näin ollen heille ei myönnetä heidän hakemaansa 750 euron avustusta. Kulttuuritoimen avustuksista jakamatta jäänyt summa voidaan jakaa kulttuuritoiminnan tukemiseen loppuvuonna 2020 lautakunnan päätöksellä. Muilta osin kulttuuritoimen avustuksen jaetaan esityksen mukaisesti.  

Nuorisotoimen osalta jaettava summa on 1750 euroa. Loppusumma 1250 euroa voidaan käyttää kohdeavustuksina mm. tapahtumien järjestämiseen. Jos sopivia avustuskohteita ei löydy, jätetään summa tänä vuonna jakamatta. 

Valmistelija

  • Pirkko Annala, hallintosihteeri, pirkko.annala@rautalampi.fi

Perustelut

Kulttuuritoimen avustusmäärärahaa jäi keväällä jakamatta 750 euroa koronaviruksen perumien tapahtumien takia. Sivistyslautakunnan päätöksen mukaan jakamatta jäävä raha voidaan myöntää kohdeavustuksina tapahtumiin. 

Rautalammin museon ystävät ry ja Rautalammin musiikinystävät ry ovat järjestämässä kaikille avointa yleisötapahtumaa 23.8.2020 nimellä "Ystävät 50v." Musiikkipainotteisessa ulkoilmajuhlassa juhlitaan 40 vuotta täyttävää Rautalammin Musiikinystävät ry:tä ja 10-vuotiasta Rautalammin museon ystävät ry:tä. 

Yhdistykset hakevat kohdeavustusta talkoovoimin järjestettävän tapahtuman äänentoistokuluihin. Hyvä äänentoisto on tapahtuman onnistumisen kannalta oleellinen, jotta laulajien ja soittajien esitykset kuuluvat ulkoilmassa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Sivistyslautakunta päättää myöntää 400 euroa "Ystävät 50-vuotta" -tapahtuman järjestämiseen kulttuuritoimen kohdeavustuksista. 

Päätös

Hyväksytään esityksen mukaisesti. 


Muutoksenhaku

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (Kuntalaki § 134). Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Rautalammin kunnanvirastoon määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Rautalammin kunnan sivistyslautakunta
Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi
Sähköpostiosoite: rautalammin.kunta@rautalampi.fi
Puhelinnumero: 040 164 2000
Kunnanvirasto avoinna: ma – pe 09.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja se on tekijän allekirjoitettava. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätöss voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rautalammin kunnan neuvonnasta, Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi, sposti: rautalammin.kunta@rautalampi.fi ja puhelin 040 164 2000. Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9-15.