Sivistyslautakunta (lakkautettu 17.8.2021), kokous 19.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Kulttuurikoordinaattorin toimi

RauDno-2020-508

Valmistelija

  • Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Perustelut

Rautalammin kunnassa on ollut täyttämättä kulttuurikoordinaattorin toimi puolikkaalla tyoajalla helmikuusta lähtien. Aiemmin toimeen oli yhdistetty viestintäkoordinaattorin toimi puolikkaalla työajalla, mutta näiden kahden tehtävän yhdistäminen osoittautui liian haastavaksi ajankäytöllisistä syistä. Kulttuurikoordinaattorin työ painottui iltoihin ja viikonloppuihin, kun taas kunnan sisäiseen ja ulkoiseen viestintään ja sen kehittämiseen käytettävä työaika painottuu virka-aikaan. PItkässä juoksussa ylitöitä kertyi valtavasti eikä tehtävää pystytty järkeistämään. 

Kulttuurikoordinaattorin tehtävän täyttämistä on suunniteltu kevään ja kesän ajan ja etsitty ratkaisuja mm. siitä, että yhdistettäisiin toimi esimerkiksi kirjastovirkailijan toimeen. Kultuurityötä on tarjottu hoidettavaksi myös yksityishenkilöille, jotka voisivat esimerkiksi hoitaa tehtävään kuuluvia vastuita ja velvoitteita toiminimen kautta. Näissä neuvotteluissa ei ole päästy eteenpäin. 

Sivistysjohtaja päättää nyt viimeisten johtoryhmän neuvottelujen jälkeen ehdottaa sivistyslautakunnalle, että kulttuurikoordinaattorin toimi täytetään puolikkaalla työajalla määräaikaisesti 31.12.2021 loppuun saakka. Tehtävään on ollut kiinnostusta, vaikka sitä ei ole vielä mainostettu tai markkinoitu. Vuoden 2021 pestuumarkkinoiden juhlavuosi kaipaa kipeästi tekijää, samoin muut Rautalammin kunnan kulttuuripuolen tapahtumat, kuten esimekiksi näyttely ja järjestöyhteistyö. 

Määräaikaisuuden peruste on kunnassa käytävä talouden tasapainottamisen ohjelma sekä sivistysosaston viisivuotisstrategiatyö. 

 

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Lipponen, sivistysjohtaja, olli.lipponen@rautalampi.fi

Sivistyslautakunta päättää hakea kunnanhallitukselta täyttölupaa kulttuurikoordinaattorin puolikkaaseen (50%) määräaikaiseen toimeen 31.12.2021 saakka. Tehtävä täytetään mahdollisimman nopeasti, kuitenkin avoimen hakumenettelyn kautta. 

Päätös

Hyväksytään esityksen mukaisesti.