Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallit yhtiökokouksen aikataulun aikaistaminen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan eroilmoitusten takia

RauDno-2023-156

Valmistelija

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallit hallitus on viimeeksi kokoontunut 23.01.2023. Kokouksen esityslistalla ovat olleet asiat toimitusjohtaja Iiro Lyytisen irtisanoutuminen sekä hallituksen puheenjohtajan Ari Weiden eroilmoitus. Osakeyhtiölain (624/2006)6:20 mukaisesti toimitusjohtajalla on oikeus erota tehtävästään. Eroaminen tulee voimaan aikaisintaan, kun siitä on ilmoitettu hallitukselle. Kokouksesssa  hallitus kuitenkin päätti, että toimitusjohtaja jatkaa omalla suostumuksellaan entisin ehdoin toimitusjohtajana 30.4.2023 saakka, johon mennessä yhtiöllä aikaa järjestää hallinto uudelleen. Tämä päätös on toimitettu jo aikaisemmin tiedoksi omistajalle, Rautalammin kunnalle. 

Samassa kokouksessa yhtiön hallituksen jäsen, puheenjohtaja Ari Weide on myöskin jättänyt 13.1.2023 päivätyn eropyynnön yhtiön hallituksen jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta. 

Osakeyhtiölain (624/2006) 6:12 mukaisesti hallituksen jäsen voi erota tehtävästään ennen toimikauden päättymistä. Eroaminen tulee voimaan aikaisintaan, kun siitä on ilmoitettu hallitukselle. Jos hallituksen jäsenen on valinnut muu kuin yhtiökokous, eroamisesta on ilmoitettava myös valitsijalle. Hallitus totesi eron. Kesken kokouksen käydyn keskustelun hallituksen jäsen muutti ilmoitustaan erosta siten, että jatkaa yhtiön hallituksessa ja hallituksen puheenjohtajana, mutta ei kuitenkaan ole enää käytettävissä yhtiön hallitukseen vuoden 2023 yhtiökokouksessa. Päätös tästäkin on lähetetty aikaisemmin omistajalle, Rautalammin kunnalle. 

Pöytäkirjan 7 § liittyen Kiinteistö Oy  Oikarilan Teollisuushallit hallitus tesitti toiveen omistajalle, että kunnanhallitus käynnistäisi prosessin, jotta se nimittäisi jäsenehdokkaan yhtiön hallitukseen. Valinta  tulisi tehdä KOY Oikarilan Teollisuushallien vuoden 2023 varsinaisessa yhtiökokouksessa kesäkuun loppuun mennessä,  mutta KOY hallitus on esittänyt toiveen aikataulun huomattavasta aikaistamisesta. 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Rautalammin kunnanhallitus päättää esittää Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallit yhtiökokouksen järjestämistä aikaistetulla aikataululla. Yhtiökokouspäivä annetaan kunnanhallituksen kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.