Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 132 Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

RauDno-2023-260

Valmistelija

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Perustelut

Kunnanjohtajan katsaus ajankohtaisiin sekä valmistelussa oleviin asioihin.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus merkitsee ajankohtaiskatsauksen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Kunnanjohtaja esitteli seuraavia ajankohtaisia ja valmistelussa olevia asioita:

1. Tilinpäätös 2022 tullaan avaamaan uudelleen ja tekemään alaskirjauksia Vaalijalan kuntayhtymän purkuun liittyen (-175 000 euroa) sekä Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushalleihin liittyen (-300 000 euroa), yhteensä - 475 000 euroa. Tilinpäätös tulee käsiteltäväksi uudelleen seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen. 

2. Henkilöstökysely on valmistunut. 

3. Tuija Mäkinen on henkilöstöhyvinvoinnin edistämiseen liittyvässä työharjoittelussa. 

4. TE-uudistus etenee: ensimmäiset työpajat 16.5. ja 22.5.

5. Pohjois-Savon hyvinvointialue ei ole halukas jatkamaan pesulan toimintaa; katsovat että se on liiketoimintaa, joka ei sovi hyvinvointialueen toimintaan. HVA maksaa kuitenkin tilan vuokran 3(+1) vuoden ajalta, mutta pesulatoiminta loppuu kesäkuun loppuun. Pesulan toiminnan jatko on auki; pohdittiin, voisiko olla esimerkiksi jonkun puhtaanapitoyrityksen lisäpalvelu? 

6. Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtaja Marko Korhonen tilaisuudessa kuntajohtajille 8.5.: 300 hoitajaa puuttuu, lääkäreitä puuttuu kymmenittäin, vuoden 2023 tilinpäätöksestä tulee alijäämäinen, tiedotuksessa ongelmia ja asiasta tulossa kuntien kanssa palaveri. Tavoitteena, että alueellisia erityispiirteitä tulisi voida toteuttaa alueilla. Pohjois-Savossa 30 milj. euron tehostamistarve. 

7. Pohjois-Savon kuntajohtajakokouksen terveiset, mm.: Laajakaistarahaa on jäljellä yli 23 milj. euroa; selviteään alueen todellista kiinnostusta. Joukkoliikenteen käytettävissä oleva rahoitus on vähenemässä.

8. Kuntamarkkinat Helsingissä 13.-14.9.2023, ilmoittautumiset kesäkuun loppuun. Pyydetään valtuustolta kiinnostusta.  

9. iDiD-järjestelmä: Ei voida ottaa pelkästään vuodeksi, vaan viideksi vuodeksi laitteiston osalta. Asia tuodaan uudelleen seuraavaan kunnanhallituksen kokouksen. 

10. Rautalampilehteen 16.5. tulossa kunnanjohtajan, teknisen johtajan sekä kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajien tervehdykset sekä tapahtumatiedot. 

11. Kaatuneiden muistopäivään su 21.5. tarvitaan kaksi seppeleenlaskijaa.

 


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)