Kunnanhallitus, kokous 15.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 190 Luottamushenkilön eroaminen, Linnanen

RauDno-2022-405

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Valtuutettu Virve Linnanen on pyytänyt eroa luottamustehtävistä 9.8.2022 alkaen paikkakunnalta poismuuton takia. 

Virve Linnanen on kunnanvaltuuston  1. varajäsen, hyvinvointilautakunnan varajäsen ja ympäristöterveyslautakunnan varajäsen. 

Valtuutetuille valitaan varavaltuutettuja jokaisen kuntavaaleissa esiintyneen vaaliliiton,​ puolueen ja yhteislistan ensimmäisistä valitsematta jääneistä ehdokkaista sama määrä kuin valtuutettuja,​ kuitenkin vähintään kaksi. Vaalilain 93 §:n mukaan mikäli valtuuston toimikauden aikana varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi,​ kunnan keskusvaalilautakunnan on valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja kuntalain 11 §:n mukaisesti. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle,​ että kunnanvaltuusto myöntää Virve Linnaselle eron kaikista luottamustoimista. Edelleen kunnanhallitus esittää valtuustolle,​ että se valitsee uuden henkilön hyvinvointilautakuntaan Henna Suosaaren varajäseneksi sekä ympäristöterveyslautakuntaan Rautalammin jäsenen Hanna Kososen varajäseneksi. Valtuuston puheenjohtaja pyytää keskusvaalilautakuntaa määräämään uudet varavaltuutetun vihreiden valtuustoryhmään.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.