Hyvinvointilautakunta, kokous 12.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Projektipäällikön toimen perustaminen

RauDno-2024-133

Valmistelija

  • Matti Vänttinen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, matti.vanttinen@rautalampi.fi

Perustelut

UKK3.0-mallin kehittämispilotin rahoitusta on haettu vuosille 2024–2027 ja malli olisi käyttöön otettavissa syyslukukaudella 2027. Mallin mahdollisesta käyttöönottamisesta kunnat päättävät erikseen. Hankkeen hallinnoijana on Rautalammin kunta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut päätöksen rahoitushakemukseen maaliskuun 2024 loppuun mennessä. Jotta mahdollisesti myönteisen päätöksen jälkeen päästäisiin etenemään hankekoordinaattorin (projektipäällikön) rekrytointiin, tarvitaan tässä vaiheessa lautakunnalta ehdollisesti päätös kunnanhallituksen ja -valtuuston käsiteltäväksi määräaikaisesta projektipäällikön toimen perustamisesta. Toimi rahoitettaisiin hankerahoituksella ja kuntien omarahoitusosuudella. Tehtävä olisi KVTES-sopimuksen alainen. Tehtäväkohtainen palkka olisi 3985 € / kk. Toimi täytettäisiin määräajaksi opetus- ja kulttuuriministeriön hankkeelle myöntämän rahoituksen mukaisesti. Rautalammin kunnan osuus palkkauksesta olisi vuositasolla noin 7300 € ja tilikaudella 2024 noin 3000 €.

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Hyvinvointivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Asia liittyy strategian painopisteistä tasapainoiseen kuntatalouteen, elinvoimaan ja hyvinvointiin sekä joustavaan työhön ja asumiseen. Asia liittyy hyvinvointisuunnitelman tavoitealueista hyvään mielenterveyteen sekä kuntalaisten osallisuuden vahvistamiseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Vänttinen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, matti.vanttinen@rautalampi.fi

Hyvinvointilautakunta päättää osaltaan hyväksyä määräaikaisen projektipäällikön toimen perustamisen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituspäätöksen määräajaksi ja esittää asiaa edelleen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Päätös on ehdollinen ja edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa rahoituspäätösta UKK3.0-hankkeelle.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Merja Koivula-Laukka, Anu Sepponen, Pirkko Annala