Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen vuonna 2023

RauDno-2021-798

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Kuntalain 108 §:n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa,​ jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu,​ sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Ilmoituksilla tarkoitetaan niin sanottuja virallisia kuulutuksia,​ joita
lainsäädäntö edellyttää. Kunnan ilmoitukset ovat yleensä kuulutuksia kokouksista,​ pöytäkirjojen nähtävänä pitämisestä ja vaaleista sekä kaavoitusta koskevia tiedoksiantoja.

Ilmoitusten on oltava yleisessä tietoverkossa 14 vuorokautta,​ jollei asian luonteesta muuta johdu. Ilmoituksen sisältämät henkilötiedot on poistettava tietoverkosta edellä mainitun ajan kuluttua.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle,​ että kunnalliset ilmoitukset vuonna 2023 julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja kunnan kotisivuilla. Valtuuston kokouskutsu julkaistaan myös paikallislehti Sisä-​Savossa.

Viran-​ ja toimenhakuilmoitukset kunnanhallitus esittää julkaistavaksi auki julistavan viranomaisen päätöksen mukaisesti ensisijaisesti Kuntarekryjärjestelmässä,​ josta ilmoitukset välittyvät myös työvoimahallinnon internetsivuille. Lisäksi voidaan ilmoittaa sanoma-​ ja/tai ammattilehdissä sekä sähköisissä viestimissä ellei säädöksistä muuta johdu.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.