Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 276 Valtuustoaloite 24.10.2022

RauDno-2022-570

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Linda Nissinen ja yhdeksän muuta valtuutettua jättivät Rautalammin kunnanvaltuustolle valtuustoaloitteen, jossa ehdotetaan valtuustolle kunnanjohtajan irtisanomista.

Kunnanvaltuuston hyväksyi kokouksessaan 18.12.2018 / §89 johtajasopimuksen Rautalammin kunnan ja kunnanjohtajan välillä. Kohdan 3 mukaan, jos kunnan ja kunnanjohtajan välille syntyy laaja erimielisyys ja se johtajaa luottamuspulaan, käydään ennen asian virallisesti esille tuomista kunnanjohtajan ja hänen halutessaan hänen edustajansa sekä kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajiston kesken asiaa selvittävät neuvottelut. Näissä neuvotteluissa pyritään selvittämään luottamuspulaan johtaneet tekijät ja miten yhteisesti voidaan menetellä tilanteen korjaamiseksi.

Mikäli tilannetta ei saada korjattua ja asianosaiset neuvoteltuaan päätyvät siihen, että on tarpeellista harkita kuntalain 43§:n mukaista irtisanomismenettelyä, voivat asianosaiset sopia vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta ennen em. menettelyn käynnistymistä.

Johtajasopimuksessa sovittuja neuvotteluja ei ole käyty ennen valtuustoaloitteen jättämistä.

Valtuustoaloitteen  jatkokäsittelemiseksi tarvitaan yksilöinti rikkeistä ja moititusta menettelystä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää pyytää lisäselvityksen valtuustoaloitteen allekirjoittaneilta. Selvityksessä  pyydetään yksilöimään rikkeet ja moititun menettelyn. Lisäselvitys pyydetään toimittamaan 21.11.2022 mennessä kunnanhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.