Kunnanhallitus, kokous 9.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 236 Haukan-Rastun yksityistien takaushakemus

RauDno-2023-471

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Haukan-Rastun yksityistie on jättänyt takaushakemuksen tien perusparannushankkeen lainalle.

Haukantie ja Rastuntie muodostavat Haukan-Rastun yksityistien, jonka pituus on 5,1km. Tiekuntaan kuuluu 27 osakasta, joista kymmenen on vakituisia asuinkiinteistöjä ja neljä loma-asuntoja. Vakituisista asuinkiinteistöistä kolmella harjoitetaan maataloutta. Tiellä on runsaasti ulkopuolista liikennettä Nokkalantieltä ja Kerkonkosken suunnasta Vapontien kautta.

Tiekunta on teettänyt perusparannussuunnitelman, jonka kustannusarvio on 84.915 €. Pohjois-Savon ELY-keskus on myöntänyt perusparannukseen avustusta 59.440 €. Tiekunnan omarahoitusosuudeksi jää 25.475 €.

Haukan-Rastun tiekunta hakee takausta 40.000 € pankkilainalle, jonka takaisinmaksuaika on 12 vuotta. Lainasta maksetaan pois omarahoitusosuuden ylittävä osa heti kun ELY-keskus on tilittänyt viimeisen avustuserän.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Haukan-Rastun yksityistielle takauksen 40.000 € pankkilainalle. Takauksen ehtona on, että yksityistie maksaa lainasta pois omarahoitusosuuden ylittävän osan heti, kun ELY-keskus on tilittänyt viimeisen avustuserän.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)