Kunnanhallitus, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Luottamushenkilön ero, Heikki Pietikäinen

RauDno-2024-17

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Valtuutettu Heikki Pietikäinen on pyytänyt eroa kunnan luottamustehtävistä henkilökohtaisista syistä. 

Heikki Pietikäinen on kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen 2. puheenjohtaja. Valtuusto on valinnut hänet lisäksi valtuuston vaalilautakuntaan Sari Hintikka-Variksen varajäseneksi,

Lisäksi kunnanhallitus on valinnut Heikki Pietikäisen SavoGrow Oy:n neuvottelukunnan jäseneksi, Savon Kuituverkko Oy:n yhtiökokousedustajaksi, kunnan edustajaksi Rautalammin Kulttuuriseuran stipendirahaston hoitokuntaan, viestintä-ja markkinointityöryhmän jäseneksi, kunnan energiatyöryhmän jäseneksi ja henkilöstöjaostoon varapuheenjohtaja Tuulikki Tiihanoffin varajäseneksi .

Valtuutetuille valitaan varavaltuutettuja jokaisen kuntavaaleissa esiintyneen vaaliliiton, puolueen ja yhteislistan ensimmäisistä valitsematta jääneistä ehdokkaista sama määrä kuin valtuutettuja, kuitenkin vähintään kaksi. Jos valtuutettu on vapautettu toimestaan, valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun. (Kuntalaki17 §)

Vaalilain 93 §:n mukaan mikäli valtuuston toimikauden aikana varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi, kunnan keskusvaalilautakunnan on valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja kuntalain 11 §:n mukaisesti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle eron myöntämistä Heikki Pietikäiselle kaikista luottamustoimista. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se kutsuu varavaltuutetun jäljellä olevaksi toimikaudeksi sekä valitsee uuden henkilön kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtajaksi ja Sari Hintikka-Variksen varajäseneksi valtuuston vaalilautakuntaan. 

Kunnanhallitus valitsee uudet henkilöt SavoGrow Oy:n neuvottelukunnan jäseneksi, Savon Kuituverkko Oy:n yhtiökokousedustajaksi, kunnan edustajaksi Rautalammin Kulttuuriseuran stipendirahaston hoitokuntaan, viestintä-ja markkinointityöryhmän jäseneksi, kunnan energiatyöryhmän jäseneksi ja henkilöstöjaostoon varapuheenjohtaja Tuulikki Tiihanoffin varajäseneksi .

Valtuuston puheenjohtaja pyytää keskusvaalilautakuntaa määräämään uuden varavaltuutetun Kokoomuksen valtuustoryhmään. 

Päätös

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Heikki Pietikäiselle eron kaikista luottamustehtävistä. Edelleen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se kutsuu varavaltuutetun jäljellä olevaksi vaalikaudeksi sekä valitsee uudet henkilöt kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtajaksi ja valtuuston vaalilautakuntaan Sari Hintikka-Variksen varajäseneksi.

Kunnanhalllitus valitsi kunnanhallituksen edustajaksi tekniseen lautakuntaan Tiina Purasen. SavoGrown neuvottelukunnan jäseneksi ja Savon Kuituverkko Oy:n yhtiökokousedustaja valittiin Jouni Juhala. Kunnan edustajaksi Rautalammin Kulttuuriseuran stipendirahaston johtokuntaan ja kunnan viestintä- ja markkinointityöryhmän jäseneksi valittiin Sirpa Jalkanen. Kunnan energiatyöryhmän jäseneksi kunnanhallitus valitsi Jouni Juhalan. Henkilöstöjaostoon varapuheenjohtaja Tuulikki Tiihanoffin varajäseneksi valittiin Sirpa Jalkanen. 

Valtuuston puheenjohtaja pyytää keskusvaalilautakuntaa määräämään Kokoomuksen valtuustoryhmään uusia varavaltuutettuja kuntalain 11 §:n mukaisesti. 


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)