Kunnanhallitus, kokous 27.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 232 Kerkonkosken Ketterän välirahoitushakemus vuosille 2024-2025

RauDno-2021-796

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Kerkonkosken Ketterä ry. hakee kunnalta välirahoitusta Mansikka ry:stä haettavaa uutta kehittämishanketta varten. Päättymässä oleva Kerkolle Kylään! -hanke on menestynyt erinomaisesti ja tuottanut paljon tuloksia Kerkonkoskella ja koko Rautalammilla. Positiiviset tapahtumat ja näkyvyys mediassa ovat olleet hyväksi koko kunnalle.

Kerkonkosken Ketterä hakee uutta hanketta Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n Älykkäät kylät- teemahankkeesta. Hankkeessa edistetään uudistumista, uusia ratkaisuja, rohkeita kokeiluja, uusia kumppanuuksia ja verkostoitumista. Hankkeessa tukea myönnetään toiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen sekä yhteistyön avauksiin, jotka tuovat uutta yhdistyksen toimintaan. Teemahankkeessa ei myönnetä tukea yhdistyksen perustoimintaan. Yleishyödyllisessä hankkeessa kohderyhmän tulee olla avoin, hyöty ei voi kohdistua jäsenistöön tai ennalta tiedossa olevaan rajattuun ryhmään. Hanke näin ollen hyödyntää koko Rautalampia ja rautalampilaisia.

Hankkeessa on tarkoitus palkata hanketyöntekijä sekä käyttää ostopalveluja esim. Internet-sivujen ja mainosten kääntämiseen englanniksi, mainosmateriaalin kuvaamiseen ja editointiin, mainosten suunnitteluun ja toteutukseen sekä ulkoilureitistön kehittämiseen. Hankkeessa hankitaan kylämatkailun kehittämiseen ystävyyskylä Euroopasta, jossa kerkonkoskelaiset vierailevat ja josta he kutsuvat vieraita Kerkonkoskelle. Suomessa kylämatkailu on vielä uusi asia ja siksi ideoita ja oppia on haettava muualta. Haettava hanke on hyvä jatkumo edelliselle hankkeelle.

Hankkeeseen saadaan avustusta 90 % kustannusarviosta. 10 % omarahoitusosuus voidaan kattaa talkootyöllä tai rahalla tai näiden yhdistelmällä. Kustannusarvio on 63 342,30 €. Hankkeen toteutusaika on 31.12.2025 saakka, jonka jälkeen hankkeelle haetaan viimeistä maksatusta.

Kerkonkosken Ketterä hakee Rautalammin kunnalta välirahoitusta rahoituksen järjestämiseksi hankkeen aikana ennen avustussumman maksatusten saamista. Ilman välirahoituksen saamista hankkeen toteuttaminen ei ole mahdollista. Käytännössä kyläyhdistys hakee siis lainaa, joka maksetaan sitä mukaa takaisin, kun hankkeen maksatus etenee. Välirahoitusta haetaan yhteensä 57 000 € vuosille 2024-2025. Päättymässä oleva Kerkolle Kylään! -hanke sai kyseisen välirahoituksen kunnasta ja kyläyhdistys on hoitanut sen tunnollisesti, ilman viivästymisiä tai virheitä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää välirahoituksen 57 000 € Kerkonkosken Kettärä ry:n Älykkäät kylät -teemahankkeeseen vuosille 2024-2025. Ehtona on,​ että yhdistys saa rahoituksen hankkeelle Mansikka ry:ltä. Laina pitää vuosittain maksaa viivytyksettä takaisin Rautalammin kunnalle. Laina katetaan kunnanhallituksen käyttövaroista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (Kuntalaki § 134). Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Rautalammin kunnanvirastoon määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Rautalammin kunnan kunnanhallitus
Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi
Sähköpostiosoite: rautalammin.kunta@rautalampi.fi
Puhelinnumero: 040 164 2000
Kunnanvirasto avoinna: ma – pe 09.00 – 15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja se on tekijän allekirjoitettava. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätöss voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rautalammin kunnan neuvonnasta, Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi, sposti: rautalammin.kunta@rautalampi.fi ja puhelin 040 164 2000. Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9-15.