Hyvinvointilautakunta, kokous 6.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 LANU-LAPE-työryhmä

RauDno-2023-314

Valmistelija

  • Matti Vänttinen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, matti.vanttinen@rautalampi.fi

Perustelut

LANU-LAPE-työryhmä kokoaa, koordinoi ja kehittää lasten, nuorten ja lapsiperheiden arkeen ja palveluihin liittyviä asioita monialaisesti ja monitoimijaisesti. Ryhmä on aidosti yhdyspintatoimija: siinä on jäseniä kunnan lisäksi hyvinvointialueelta, seurakunnasta sekä järjestöistä.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 23.08.2021 § 248 luottamushenkilöedustajiksi Minja-Riina Kuikan, Sinikka Korhosen ja Petteri Haukan. Seurakunnan edustajana on ollut Jaana Lehtolahti, MLL:n edustajana on ollut Paula Varis ja Rautalammin urheilijoiden edustajana Janne Mensonen. Hyvinvointialueelta osallistuvat koulukuraattori sekä Eija Komulainen (varalla Margit Laaksonen).

Kunnan työntekijöistä ovat osallistuneet vapaa-aikasihteeri, päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja sekä sivistys- ja hyvinvointijohtaja.

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- hyvinvointivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Vänttinen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, matti.vanttinen@rautalampi.fi

Hyvinvointilautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle lanu-lape-työryhmää täydennettäväksi niin, että aiempien jäsenten lisäksi työryhmään osallistuu jatkossa myös etsivä nuorisotyöntekijä.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Varmistetaan, kuka hyvinvointialueelta on jatkossa mukana hyvinvointialueen jäsenen varahenkilön siirryttyä toisiin tehtäviin. Merkitään pöytäkirjaan, että Petteri Haukka jääväsi itsensä ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Petteri Haukka

Tiedoksi

Inna Kääriäinen, Nora Taurén