Tekninen lautakunta, kokous 2.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Kiinteistöpumppaamoiden laskujen reklamaatio

RauDno-2023-122

Valmistelija

  • Ari Lindgren, tekninen johtaja, ari.lindgren@rautalampi.fi

Perustelut

07.09.2022 on teknisen toimistolle toimitettu reklamaatio, jossa ilmoitetaan hyväksymättömyys kahdelle kiinteistölle sijoittuville, (heinäkuussa 2022 erääntyneisiin 3.738,60 € / lasku), kiinteistöpumppaamoille.

Reklamaatiossa kerrotaan ettei asiakkaille kerrottu mitään muita kuluja sisältyvän pumppaamoiden hankintaan kuin, ainoastaan omilla tonteilla tehtävät kaivuu-, putki- ja sähkötyöt. Ja ettei sopimuksessakaan ole mitään mainintaa pumppaamoiden hinnasta.

 

 

 

 

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Ari Lindgren, tekninen johtaja, ari.lindgren@rautalampi.fi

Koska ko. alueille on tekniseltä osastolta lähetetty 12.3.2019 tiedote, jossa kerrotaan viemäriverkoston laajentamisesta ja mahdollisuudesta liittyä kunnan verkostoon, on myös mainittu kustannuksista seuraavaa: Viemäröintiin liittyvien kiinteistöjen tulee hankkia kiinteistöpumppaamo, jonka hinta rakennustarvikkeineen on noin 3500 €. Pumppaamot hankitaan yhteishankintana, mutta niiden kustannukset jäävät kiinteistönomistajan vastattavaksi. Lisäksi kustannuksia syntyy oman kiinteistön alueella tehtävistä viemäritöistä ja tarvikkeista.

Koska alueen kiinteistöihin on lähetetty selkeät tiedotteet, teknisen johtajan päätösehdotus on, ettei reklamaatiota hyväksytä ja laskut laitetaan maksuun.

 

 

Päätös

Päätösehdotuksessa esillä olevan tiedon lisäksi, mm. liittymäsopimuksessa olevassa sopimusehdoissa kohdassa 10b § on mainittu seuraavaa: Laitos laskuttaa liittyjää tekemistään hankinnoista, asennuksista ja töistä laitoksen taksan tai hinnaston mukaisesti.

Eikä kyseisiltä alueilta ole tullut muita laskureklamaatio vaatimuksia, siten asia on ollut selvästi tiedotettu.

 

Päätösehdotus hyväksyttiin ja laskut laitetaan maksuun.