Keskusvaalilautakunta, kokous 8.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 LISÄPYKÄLÄ: Keskusvaalilautakunnan sihteerin ja ICT-vastuuhenkilön palkkiot ja  valinta (lisäpykälä)

RauDno-2019-200

Valmistelija

  • Pirkko Annala, hallintosihteeri, pirkko.annala@rautalampi.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunnan 1. sihteerinä on toiminut Pirkko Annala,​ 2. sihteerinä Merja Koivula-​Laukka ja ICT-​​vastuuhenkilönä Panu Nyyssönen. Lautakunnalla ei ole lain tai muiden sääntöjen mukaan varsinaista esittelijää,​​ mutta aiemmin lautakunta on antanut sihteerille valtuudet toimia samalla esittelijänä. 

Kunnan palkkiosäännön mukaan keskusvaalilautakunnan sihteerille maksetaan työajan ulkopuolella suoritetusta työstä keskusvaalilautakunnan vahvistama palkkio. Nykyisten vaaliohjelmien,​​ varaohjelmien ja kuormitustestien vuoksi liki kaikki testaukset järjestetään valtakunnallisesti samaan aikaan iltaisin,​​ joihin molemmat em. henkilöt ovat joutuneet osallistumaan. Panu Nyyssönen tuntee vaalitietojärjestelmän ja on perehtynyt myös muuhun vaalikäytäntöön ja tarvittaessa voi sijaistaa lautakunnan sihteereitä. 

Keskusvaalilautakunta määrää lautakunnan sihteerin ja ICT-vastuuhenkilön palkkiot toimikausiksi kerrallaan. Keskusvaalilautakunnan kaudelle 2017-2021 määräämä palkkio oli sihteerille/esittelijälle 550€/vaalit ja ICT-vastuuhenkilölle 275 €/vaalit. Nyt päätetään toimikauden 2022-2025 palkkoista. 

Ehdotus

Lautakunnan puheenjohtaja esittää, että

1) keskusvaalilautakunta päättää toimikaudelle 2022-2025 sihteeri/esittelijän palkkioksi 550€/vaalit ja ICT-​​vastuuhenkilön palkkioksi 275 €/vaalit. 

2) Keskusvaalilautakunnan 1. sihteeriksi määrätään Pirkko Annala,​ 2. sihteeriksi Merja Koivula-​Laukka ja ICT-​​vastuuhenkilöksi Panu Nyyssönen.

Päätös

Panu Nyyssönen, Merja Koivula-Laukka ja Pirkko Annala eivät osallistuneet pykälän käsittelyyn ja poistuivat kokoushuoneesta. 

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.