Kunnanhallitus, kokous 3.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 143 Välitilinpäätös 1.1- 30.4.2024, hallinto ja elinkeino

RauDno-2024-321

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Kunnanhallitus antoi 22.1.2024/§ 4 hallintokunnille ohjeet talousarvion toteutumisen raportoinnista kolmannesvuosittain kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Raporttien tulee sisältää sitovien tavoitteiden toteutumisen lisäksi määrärahataulukot sitovalla tasolla. Mikäli hallintokunta on esittänyt talousarviossa tunnuslukuja ja mittareita, tulee ne myös raportoida kolmannesvuosittain. Toteutumassa voidaan esittää myös perusteluita. 

Ulkoisen kirjanpitoyksikön toiminnan ongelmista johtuen on mahdollista, että huhtikuun luvuissa on puutteita tuloissa ja menoissa. Tämän vuoksi toteuman ajantasaisuudesta ei voi antaa takuita. Tilanne pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Mikäli merkittäviä poikkeamia havaitaan, niistä raportoidaan.

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä hallinnon ja elinkeinotoimen raportit ajalta 1.1-30.4.2024 ja esittää ne edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Asiantuntijana kuultiin kunnanjohtaja Anu Sepposta ja hallintojohtaja Merja Koivula-Laukkaa.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)