§ 6 Sähköisen työajanseurantaohjelman käyttöönotto

Lataa 

RauDno-2024-23

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintolaki § 43 ja § 45. Rautalammin kunnan hallintosääntö 2023

Kuvaus

Työajan kirjaamisvelvoite on laissa määrätty. Työnantajalla on siis velvollisuus ylläpitää työaikakirjanpitoa, johon merkitään jokaisen työntekijän tekemät tunnit. Työaikakirjanpitoon on merkittävä säännöllinen työaika, erilaiset lisä-, yli-, hätä- ja sunnuntaitunnit sekä niistä suoritetut korotusosat.

Työaikakirjanpito tulee säilyttää kaksi vuotta kalenterivuoden päättymisen jälkeen. Työntekijöiden työaikakirjanpito on pyynnöstä esitettävä työsuojeluviranomaiselle. Työntekijällä tai hänen valtuuttamallaan henkilöllä on myös oikeus pyydettäessä saada kirjallinen selvitys työntekijää koskevasta työaikakirjanpidosta. Lainmukainen vastuu työaikakirjanpidon järjestämisestä on aina työnantajalla.

Rautalammin kunnassa ei ole ollut aikaisemmin käytössä yhtenäistä, sähkiseen asiointiin perustuvaa työajanseurantaohjelmistoa. Syksyn 2023 aikana on tarjouksia pyydetty kolmelta eri toimijalta:  Tilipalvelu Rantalainen( OnTime), Accountor Oy ( Tuntivelho) ja  Visma Oy (Tiima) . Kaikkien kanssa on pidetty myös ns. ohjelman esittelytilaisuus. 

Kokonaisuutena  parhaiten palvelevaksi ohjelmistoksi  työajanseurantaan osoittautui Tilipalvelu Rantalaisen OnTime -ohjelmisto.Perusteluna on kunnassa jo käytössä olevan  Personell ESS-ohjelman kahdensuuntainen rajapinta. Samassa ohjelmistossa on myös sähköinen matkalaskuohjelmisto, jollaista kunnassa ei toistaiseksi ole ollut käytössä. Ohjelmiston käyttöönotto hinta 2432 eur + alv. Lisäksi  On Time -ohjelmiston hinta on 391 eur/kk + alv. 

 

Päätös

Hankitaan sähköiseen työajanseurantaan  Tilipalvelu Rantalaisen OnTime -ohjelmisto.

Allekirjoitus

Anu Sepponen, kunnanjohtaja

Organisaatiotieto

Hallinto