Tekninen lautakunta, kokous 14.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Etelä-Konneveden rantaosayleiskaavan muutos, tila 9:103

RauDno-2024-95

Valmistelija

  • Ari Lindgren, tekninen johtaja, ari.lindgren@rautalampi.fi

Perustelut

Rantaosayleiskaavan muutos koskee Rautalammin Pakarilan kylässä tilaa 686-408-9-103. Kaava-alue sijaitsee Rautalammin kunnan luodeosassa noin 17 km Rautalammin keskustasta, Etelä-Konnevesi järven rannalla. Rantaosayleiskaavan muutoksen laatiminen on lähtenyt liikkeelle maanomistajan aloitteesta. Kiinteistön 686-408-9-103 rakennuspaikan rakentamismahdollisuudet ovat kaavan nykytilanteessa liian haastavat. Siksi kyseinen rakennuspaikka siirretään Talasniemen tyveen, jossa maanpinta on ylempänä ja kyseinen kohta on rakentamiskelpoinen. Voimassa olevan yleiskaavan rakentamisalueen rajaa tarvitsee siirtää noin 50 metriä Talasniemeen päin. Talasniemi jää joka tapauksessa suurimmalta osin MY-alueeksi, joka on rakentamisesta vapaata. MY-alueen maa-alue tosiasiallisesti kasvaa kaavamuutoksen myötä. Talasniemen tyvestä rakennusalueeksi muutettavan maa-alueen vastapainoksi MY-alueeksi muutetaan rakentamiskelvoton, alava maa-alue.

Rakennuspaikan kaavamerkinnäksi muutetaan samalla AP, eli erillispientalojen alueeksi. Vakituisen asumisen mahdollistaminen on mahdollista, koska Kivisalmentieltä haarautuvan yksityistien varrella on jo vakituinen asuinrakennus. Matkaa kantatielle 69, eli Kivisalmentielle on vain 1500 metriä. Sijaintinsa puolesta alueella on edellytyksiä vakituiseen asumiseen.

 

Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna)

- Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

- Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

Ehdotus

Esittelijä

  • Ari Lindgren, tekninen johtaja, ari.lindgren@rautalampi.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy Etelä-Konneveden rantaosayleiskaavaan tehtävät muutokset ja esittää kunnanhallitukselle kaavaluonnoksen asettamista nähtäville ja lausuntojen pyytämistä.

 

Tiina Puranen palasi kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotus.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)