Tarkastuslautakunta, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Tilinpäätös tilikaudelta 2022, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

RauDno-2023-304

Perustelut

Kuntalain 123 §:n mukaan tilintarkastajan on toukokuun loppuun mennessä tarkastettava julkishallinnon hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden hallinto, kirjanpito ja tilinpäätös. Tilintarkastajan on tarkastettava:

1) onko kunnan hallintoa hoidettu lain ja valtuuston päätösten mukaisesti;

2) antavatko kunnan tilinpäätös ja siihen kuuluva konsernitilinpäätös tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti oikeat ja riittävät tiedot kunnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta ja toiminnasta;

3) ovatko valtionosuuksien perusteista annetut tiedot oikeita;

4) onko kunnan sisäinen valvonta ja riskienhallinta sekä konsernivalvonta järjestetty asianmukaisesti.

Tilintarkastajan tulee noudattaa valtuuston ja tarkastuslautakunnan antamia ohjeita, jolleivat ne ole ristiriidassa lain, hallintosäännön tai julkishallinnon hyvän tilintarkastustavan kanssa.

Havaitsemistaan olennaisista epäkohdista tilintarkastajan on ilmoitettava viipymättä kunnanhallitukselle annettavassa tilintarkastuspöytäkirjassa. Tilintarkastuspöytäkirja annetaan tiedoksi tarkastuslautakunnalle.

Tilintarkastuskertomuksessa tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämisestä on seuraavat lausumat:

- Esitämme tilinpäätöksen hyväksymistä.

- Esitämme vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tarkastamaltamme tilikaudelta.

 

 

 

 

Ehdotus

Puheenjohtaja ehdottaa, että tarkastuslautakunta yhtyy tilintarkastajan kantaan tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä ja esittää osaltaan valtuustolle että:

Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.-31.12.2022 hyväksytään ja vastuuvapaus tilivelvollisille myönnetään tilikaudelta 1.1.-31.12.2022.

Päätös

Päätösehdotuksen mukainen.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)