Nuorisovaltuusto, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Yhteisvastuukeräys 2023

RauDno-2023-59

Valmistelija

  • Nora Tauren, nora.tauren@rautalampi.fi

Perustelut

Yhteisvastuukeräys on Suomen ev.-lut. kirkon vuosittainen suurkeräys. Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Väkivaltarikollisuus on lisääntynyt ja vuonna 2021 kouluväkivaltaa koki viikoittain Suomessa 39 000 lasta. Väkivalta näkyy myös vapaa-ajalla ja sosiaalisessa mediassa.

Yhteisvastuu käynnistyy 5.2., ja aktiivinen keräysaika Rautalammilla on kevätkaudella 2023, mutta keräysaikaa on vuoden loppuun asti. Tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi maailman katastrofien keskelle.
20% keräystuotosta jää Rautalammille ja 20% Aseman Lapset ry:lle koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen.

Ehdotus

Seurakunta kutsuu nuorisovaltuuston yhteistyöhön.

Seurakunnassa järjestetään:
Su 5.2. iltamessu klo 18 seurakuntatalolla, jossa keräys avataan.
Su 19.2. Perhemessu klo 11 ja Laskiaistempaus klo 12-14. Yhteisvastuun hyväksi myytävänä hernekeittoa, laskiaispullia jne. (Kunnan nuorisotyö mukana.)
Su 30.4. Vappubaari kirkkopuistossa klo 12-14: myytävänä munkkeja ja simaa, makkaraa, kahvia..
Myös Kerkolla Seuralassa järjestetään mahdollisesti jotain.

Haluaako RauNo tulla näihin mukaan? Keksitäänkö jotain uutta? Tuletteko mukaan lipaskeräykseen?

Päätös

RauNo päätti lähteä mukaan yhteisvastuukeräykseen osallistumalla lipaskeräykseen sekä järjestää RauNo:n kausitavotteiden mukaisen tapahtuman, missä voi vapaaehtoisesti osallistua keräykseen.