Nuorisovaltuusto, kokous 16.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Edustajan nimeäminen Pohjois-Savon nuorisovaltuustoon

RauDno-2022-397

Valmistelija

  • Nora Tauren, nora.tauren@rautalampi.fi

Perustelut

Maanantaina 13.6. aluehallitus teki päätöksen hyvinvointialueen lakisääteisten vaikuttamistoimielimien nimittämisen käynnistämisestä. Nimeämispyyntö koskee Pohjois-Savon hyvinvointialueen ikäihmisten neuvostoa, Pohjois-Savon hyvinvointialueen vammaisneuvostoa sekä Pohjois-Savon nuorisovaltuustoa. Nämä toimielimet aloittavat toimintansa 1.1.2023.

Hyvinvointialueen lakisääteisistä vaikuttamistoimielimistä on säädetty Laissa hyvinvointialueesta 611/2021 ja sen pykälässä 32§. Lain mukaan vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten, että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Toimielimet kootaan tämän mukaisesti. Nimeämiset viedään seuraavalla prosessilla läpi.

1.8-31.9.2022

Kunnan nuorisovaltuustosta tai vastaavasta ryhmästä valitaan yksi henkilö/kunta. Toimikausi on vain vuoden mittainen, joten toimintaa voidaan viedä jouhevammin eteenpäin ilman varahenkilöitä.

1.10.-30.10.2022

Käydään keskustelut tasapainoisista esityksistä neuvostoiksi ja nuorisovaltuustoksi. Nuorisovaltuuston osalta tehdään avoin haku kriteereillä, jotka päätetään kunnista tulleiden vaikuttamistoimielinjäsenten kesken. Kuusi henkilöä nimitetään tämän prosessin avulla.

Marraskuun aikana

Aluehallitus nimeää neuvostot ja nuorisovaltuuston.1.1.2023 eteenpäin vaikuttamistoimielimet aloittavat työnsä. Aikataulu tarkentuu syksyn aikana.

Ehdotus

RauNo valitsee edustajan Pohjois-Savon nuorisovaltuustoon esityksen mukaisesti.

Päätös

RauNo valitsi edustajaksi Henna Suosaaren.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)