Nuorisovaltuusto, kokous 29.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Nuorisovaltuuston koulutus

RauDno-2022-161

Valmistelija

  • Nora Tauren, nora.tauren@rautalampi.fi

Perustelut

Nuorisovaltuustolle on tarjottu Nuva ry:n järjestämää paikallista koulutusta, jonka Pohjois-savon liiton hanke tarjoaisi nuorisovaltuustolle. Tarjolla on koulusta mm. seuraavista aiheista:

  • Nuvatoiminnan perusteet: koulutus, joka tarjoaa tukea uudelle nuorisovaltuustolle: mikä nuorisovaltuusto on, millaisia rooleja nuorisovaltuustossa on, millaisia vastuita ja velvollisuuksia nuvalaisella on ja millaisiin asioihin nuorten vaikuttajaryhmä voi vaikuttaa.
  • Kunnallinen vaikuttaminen: koulutuksessa perehdytään siihen, mikä kunta oikein ja millaisia rakenteita kunnista löytyy, miten nuva voi vaikuttaa (erilaisia vaikuttamisen tapoja) omassa kunnassa
  • Viesti ja vaikuta: koulutus antaa vinkkejä siihen, miten, missä ja miksi nuvan kannattaa viestiä ja antaa vinkkejä nuorisovaltuuston vaikuttajaviestintään. 
  • Nuoren vaikuttajan motivaatio, innostus ja itseilmaisu: paneudutaan siihen, miten voi motivoida itseä sekä koko nuvaa, miksi motivaatio on tärkeää, erilaisiin toimintatapoihin (jokainen voi löytää itselleen sopivimman ja motivoivimman tavan edistää asioita), sekä siihen, jos ei onnistukaan toivotulla tavalla.

Ehdotus

Aikataulullisesti ehdotetaan 3-4 h mittaista etäkoulutusta, johon saataisiin mahtumaan nämä kaksi koulutusaihetta. Halutessaan kaikki voivat osallistua etänä tai voi kokoontua yhteen ja vain kouluttaja olla etänä. Tämän mittainen koulutus sopisi järjestettäväksi joku lauantaipäivä. Mikäli arki-iltaan päädytään, siinä tapauksessa koulutus kannattanee pitää 3h mittaisena. RauNo keskustelee asiasta ja päättää sekä koulutustarpeesta että mahdollisesta koulutuksen ajankohdasta.

Päätös

RauNo päätti osallistua Nuva ry:n järjestämään koulutukseen. Otetaan yhteyttä liiton edustajaan mahdollisesta koulutuspäivästä.