Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 216 Jäsenen / varajäsenen valitseminen Savo-Pielisen jätelautakuntaan

RauDno-2021-452

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Savo-Pielisen jätelautakunnassa on seuduttainen edustus toimialueen kunnista. Kuntien tekemän sopimuksen mukaisesti kunnat valitsevat jäsenet yhteiseen lautakuntaan ja ilmoittavat siitä vastuukunnalle. Savo-Pielisen jätelautakunta pyytää ilmoittamaan uudet jätelautakunnan jäsenet ja varajäsenet yhteystietoineen Kuopion kaupungille elokuun loppuun mennessä.

Jätelautakunnassa on 11 jäsentä ja kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet valitaan jätelautakuntaan kunnittain tai seuduttain: Kuopio 5 jäsentä, Pielisen Karjalan seutu (Lieksa, Nurmes, Juuka) 2 jäsentä, Pieksämäki 1 jäsen, Koillis-Savon seutu (Kaavi, Rautavaara ja Tuusniemi) 1 jäsen sekä Outokumpu 1 jäsen ja Sisä-Savon seutu (Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto ja Tervo sekä Konnevesi) 1 jäsen.

Kuopio, Siilinjärvi ja Pieksämäki valitsevat oman edustajansa, kun taas muissa kunnissa lautakuntapaikat vuorottelevat kuntien kesken. Useamman kuin yhden kunnan muodostamilla seuduilla lautakuntapaikka vuorottelee kuntien kesken vaalikausittain. Varsinainen jäsen ja varajäsen nimetään eri kunnista. Kunnat ratkaisevat itse valintajärjestyksen.

Vastuukunnan eli Kuopion kaupungin valtuusto valitsee yhden jäsenistään lautakunnan varapuheenjohtajaksi ja muiden kuntien edustajista vuorotellen yhden jäsenen varapuheenjohtajaksi,

Lautakunnan kokoonpanon on täytettävä tasa-arvolain 4a §:n vaatimukset. Jos vaatimukset eivät täyty, Kuopion kaupungilla on oikeus pyytää viimeisimmäksi jäsenensä ilmoittanutta nimeämään jäsenensä uudelleen.

Sisä-Savon ja Konneveden alueelta lautakunnassa on ollut edustajat seuraavista kunnista:

  1. Vuodet 2011-2012: varsinainen jäsen Vesannolta, varajäsen Tervosta
  2. Vuodet 2013-2014: varsinainen jäsen Suonenjoelta, varajäsen Vesannolta
  3. Vuodet 2015-2016: varsinainen jäsen Konnevedeltä, varajäsen Suonenjoelta
  4. Vuodet 2017-2021: varsinainen jäsen Suonenjoelta, varajäsen Tervosta

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Anu Sepponen, kunnanjohtaja, anu.sepponen@rautalampi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se nimeää jäsenen Savo-Pielisen jätelautakuntaan kuluvalle valtuustokaudelle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/2015 § 136)