Kunnanhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 259 Teknisen johtajan valinta (lisäpykälä)

Valmistelija

  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Rautalammin kunnan teknisen johtajan virka oli haettavana Kuntarekryjärjestelmässä 24.6- 27.7.2021. Määräaikaan mennessä hakemuksia saatiin 17 kpl.

Teknisen johtajan viran kelpoisuusehtona on teknisen alan ylempi korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto, minkä lisäksi edellytetään talonrakennusalan tai maankäyttöalan tai ympäristö- ja vesirakennusalan koulutusta ja työkokemusta. Tekniseltä johtajalta edellytetään kokemusta esimies- ja johtotehtävistä sekä kunnallistalouden osaamista. Eduksi luetaan kunnallishallinnon lainsäädännön tuntemus, hankintaosaaminen ja kuntalaisten elinvoimaa lisäävä työote.

Ehdotus

Kunnanhallitus päättää valita hakijoista henkilöt, jotka haastatellaan. Lisäksi kunnanhallitus päättää haastatteluryhmän, haastattelupäivät ja tehdäänkö hakijoille testaukset.

Päätös

Kunnanhallitus valitsi haasteltaviksi Tero Röntysen, Maija Lehtosen, Mirka Variksen, Asla Halosen ja Riikka Karjalaisen. Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus, teknisen lautakunnan pj sekä henkilöstön edustajana Arttu Matilainen.