Keskusvaalilautakunta, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Keskusvaalilautakunnan sihteereiden ja atk-tukihenkilöiden valinta vuoden 2024 vaaleihin

RauDno-2023-609

Valmistelija

  • Pirkko Annala, hallintosihteeri, pirkko.annala@rautalampi.fi
  • Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, merja.koivula-laukka@rautalampi.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunnan 1. sihteerinä on toiminut Pirkko Annala, 2. sihteerinä Merja Koivula-Laukka, vaalien tiedotusvastaavana Teija Oksanen ja ICT-vastuuhenkilönä Panu Nyyssönen. Sihteerien varahenkilönä on toiminut sairastumisten varalta Taija Miettinen. Lautakunnalla ei ole lain tai muiden sääntöjen mukaan varsinaista esittelijää, mutta aiemmin lautakunta on antanut sihteerille valtuudet toimia samalla esittelijänä. 

Kunnan palkkiosäännön mukaan keskusvaalilautakunnan sihteerille maksetaan työajan ulkopuolella suoritetusta työstä keskusvaalilautakunnan vahvistama palkkio. Vaaliohjelmien, varaohjelmien ja kuormitustestien vuoksi liki kaikki testaukset järjestetään valtakunnallisesti samaan aikaan iltaisin, joihin molemmat sihteerit ovat joutuneet osallistumaan. Panu Nyyssönen tuntee vaalitietojärjestelmän ja on perehtynyt myös muuhun vaalityöhön ja tarvittaessa voi sijaistaa lautakunnan sihteeriä. 

Keskusvaalilautakunta on vahvistanut toimikaudelle 2021-2025 sihteerin/esittelijän palkkioksi 550 €/vaalit ja atk-vastuuhenkilön palkkioksi 275 €/vaalit. 

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää sihteereiden, atk-tukihenkilön ja tiedotusvastaavan valinnasta sekä vaaleissa maksettavista palkkioista vuoden 2024 vaaleissa. 

Päätös

Keskusvaalilautakunta päättää valita aiemmin ko.tehtävissä olleet henkilöt vuoden 2024 vaaleihin keskusvaalilautakunnan aiemmin päättämien palkkioiden mukaan.

Panu Nyyssönen, Merja Koivula-Laukka ja Pirkko Annala jääväsivät itsensä asian käsittelyn ajaksi.