Nuorisovaltuusto, kokous 28.1.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Muut asiat

Valmistelija

 • Nora Tauren, nora.tauren@rautalampi.fi

Perustelut

RauNo ottaa käsiteltäväkseen jäsenten muut mahdollisesti esille ottamat asiat.

Ehdotus

RauNo päättää, mitkä yhteystiedot julkaistaan kunnan nettisivuilla.

Päätös

 1.  Päätettiin julkaista kunnan nettisivuilla RauNon oma sähköpostiosoite nuorisovaltuustorauno@gmail.com sekä puheenjohtajan nimi.
 2. Viime kokouksessa sovittiin tavoitteiden sopimisesta tässä kokouksessa. Päätettiin kaksi tavoitetta: Lisätä RauNon näkyvyyttä, mm. RauNo vierailee Nuokulla useammin sekä somessa mm. henkilöesittelyjen avulla sekä telttaleiri järjestetään vuosittain.
 3. Päätettiin maksaa kunnanviraston kahvirahastoon 10 euroa maksuksi tämän valtuustokauden kokouskahveista.
 4. Puheenjohtaja oli selvittänyt kyselemällä aiemmin puheena olleen musiikkitreenikämpän todellista tarvetta ja mahdollisia käyttäjiä. Kyselyn tuloksena kävi ilmi, että treenikämpälle ei tällä hetkellä kuitenkaan ole aktiivista käyttäkuntaa tarpeeksi. Puheenjohtaja ilmoittaa asiasta eteenpäin.
 5. Yhteistyössä MLL:n paikallisjaoston kanssa RauNo päätti ehdottaa MLL:n tarjoamaksi esiintyjäksi Ville Nurmista. Ville vastasi tarjouspyynnöllä ja kertoi vierailunsa sisällöistä, jotka olisivat 

  "1-4 luokille aiheet--> Kiusaaminen: Teen sellaisen kehu älä hauku tyyppisen setin, puhun myös somesta ja siitä ettei jätetä ketään yksin.

  5-6 luokille aiheet--> Kiusaaminen, some käyttäytyminen, itseluottamus, kohtaamiset, positiivinen ajattelu ja päihteet

  7-9 luokille aiheet--> Kiusaaminen, some käyttäytyminen, itseluottamus, mielenterveys ongelmat, päihteet, unelmat ja oma asenne

  Lukion voi ottaa myös samalla. Lukiossa puhun yrittäjyydestä myös." RauNo keskusteli sisällöistä ja aiheista ja totesi niiden olevan todella ajankohtaisia sekä erittäin tärkeitä ja toivoi, että Nurminen saataisiin esiintymään Rautalammille.

 6. Seuraava kokous päätettiin pitää 24.3.2020 klo 16.30 kunnanvirastolla.